Sailing School

The Sailing School, the cornerstone of the Sports Section

escola_de_vela.jpg

The area known as the Sailing School is the cornerstone of the Sports Section of CN Cambrils. The young people who sign up for courses for beginners and advanced programmes are complemented by the other areas of the Section.


In recent years, it has earned a reputation as one of the best sailing schools in Catalonia. The technical team that manages the different activities, the major investment made in material in recent years by the CN Cambrils and careful activity planning and management are but some of the reasons that explain our acknowledged expertise.

Similarly, the programmes of all the courses and the different levels achieved by our students are based on the standards published by the Escola catalana de Vela (Catalan Sailing School), a teaching reference in our sport.

Furthermore, a major effort has been made to expand and diversify the sports-nautical offer. The Sports Section currently offers activities in Dinghy, Cruising, Windsurfing, Wake, Paddle Sup, Kayak and fishing.

 

ACTIVITY PROGRAMME 2014

pdfACTIVITATS_2014.pdf

Dinghy Courses for children and adults

The Sailing School currently has the capacity to offer introductory and advanced courses in Dinghy and Cruising all year round, as well as specific activities for different groups, such as those included in the Sailing School programs.

Duration and timetables 

   Option 1:                         Two weekends              From 10 am to 2 pm.

   Option 2 (Summer):        Monday to Friday           From 10 am to 1.30 pm (With dining room option)

                                                                                              From 3:30 pm 7 pm.  (With dining room option)

Casal de Mar

Once again this summer we are organising the Casal de Mar, a space for children between 4 and 8 years old, where the core activity is all about discovering and understanding the marine environment.

Excursions, team games, the beach, workshops, handicrafts, outings in kayaks and sailing boats are but some of the activities that will be on offer.

During the week, from Monday to Friday (with dining room option). 

casal de mar web

Cruising Courses

Courses from the age of 16 years old as an introduction to cruising and to achieve greater independence in sailing.

We adapt our timetables to your needs.

   

Windsurf Courses

They are organised from the Nautical Base on the Regueral beach.

We have all the material you need to get started.

 

crucero-windsurf.jpg

Courses in Paddle Surfing (SUP)

Our Nautical Base on the beach offers you the chance to do the most "in" sport: SUP. 

Stay in shape outside the gym!

Nautical Day

Activity for students aged 8 to 16 years, from 9 am to 5 pm. Enjoy different water sports all day long: sailing, kayak, windsurfing, banana.

paddle_surf.jpg

 

Water skiing/Wake

The CN Cambrils also offers alternatives to sailing, Wake and water ski, ideal ways of having fun in the sea and in summer...

Fishing courses

To learn and get started in fishing from a boat.

Information on timetables, types of courses and rates can be obtained by contacting the Club offices or by downloading the following.

wake-pesca.jpg

 

If you want to sign up for one of the courses just download the following form and send it by fax or email.

doc Hoja inscripción Actividades Sección Deportiva

 

If you've already done courses with us and want to rent equipment to keep on practising your favourite sport, we offer the possibility of renting our material.

Take advantage of our special rates and have a great summer! 

act_verano.jpg

 

Conveni per la Vela Escolar

El passat 15 de gener l'Ajuntament de Cambrils i el CN Cambrils, varen signar un conveni de col.laboració per tal d'oferir a tots els centres educatius del municipi la possibilitat de gaudir de la vela lleugera en horari lectiu a un preu simbólic. 

El conveni també recull el suport de l'Ajuntament de Cambrils en la organització de diferents esdeveniments esportius i lúdics que organitza el CN Cambrils, com ara les regates de Vela Lleugera, el campionat de Curricà i les regates de creuer de Los Roques, Vent de Dalt i Singladures Costa Daurada.

Read more...

Conveni per la Vela Escolar

El passat 15 de gener l'Ajuntament de Cambrils i el CN Cambrils van signar un conveni de col.laboració amb el fi d'oferir a tots els centres educatius del municipi la possibilitat de gaudir de la vela lleugera en horari lectiu a un preu simbòlic.

El conveni també recull el suport de l'Ajuntament de Cambrils en la organització de diferents esdeveniments esportius i lúdics que organitza el CN Cambrils, com ara les regates de Vela Lleugera, el campionat de Curricà i les regates de creuer de Los Roques, Vent de Dalt i Singladures Costa Daurada.

Read more...

Bateig de mar de l'Escola Taller de Cambrils

El Club Nàutic Cambrils col.labora en els programes de formació dels alumnes de l'Escola taller de Cambrils.

bateig_escola_taller_102.jpg bateig_escola_taller_112.jpg

Divendres 7 de novembre, els 24 alumnes de l'Escola Taller de Cambrils, van poder gaudir d'un bateig de mar en el Club Nàutic Cambrils. El bateig de mar és una activitat que permet un primer apropament al món de la navegació a vela en una sortida programada de tres hores. En aquest cas, els alumnes de l'Escola taller van poder seguir el muntatge i desmuntatge de les embarcacions i disfrutar d'una navegació provant els diferents comandaments dels vaixells-escola

Aquesta activitat s'englova dins l'objectiu prioritari del CN Cambrils de col.laborar amb les diferents entitats i associacions del municipi de Cambrils a fin i efecte d'apropar el nostre Club al municipi. En aquesta direcció, recentment el CN Cambrils ha col.laborat en diferents activitats amb l'Associació Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils, l'Asocciació de Restauradors de Cambrils i la FECAM, Federació d'Empresaris de Cambrils

Festa final d'estiu de l'Escola de Vela

Tercera edició de la festa de final d'estiu de l'Escola de vela del CN Cambrils

festa.final.estiu08.jpg
 
 
 
 
 
Com ja és habitual en els darrers anys, l'Escola de vela va organitzar pel primer diumenge de setembre la festa de clausurade les activitats d'estiu. Enguany es van aplegar unes 90 persones entre alumnes, acompanayants i monitors.

Es van organitzar diferents activitats dins la dàrsena del port amb les embarcacions de l'Escola de vela. Un cop acabades, es va obsequiar amb un refirgeri a tots els participants i es van presentar les activitats que la Secció Esportiva planifica al llarg de l'Any.

More Articles...

  1. Trobada Taronja 2008
  • Català
  • Español
  • English

banner-clientes

Totes les notícies al

imatge magazine

FacebookFlickr

blogweb

Agenda